top of page

Visie

Mensen met alzheimer verliezen een van de meest waardevolle elementen uit een mensenleven: herinneringen.​

Met het verdwijnen van deze herinneringen verliezen ze dus ook een stukje van zichzelf en hun dierbaren. Het verliezen van dit stukje identiteit gaat vaak gepaard met onzekerheid. Het is dan ook moeilijk om deze groep mensen constant gelukkig te laten zijn. Wij streven ernaar om onze mensen zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen.

Dit doen we door iedereen heel positief te benaderen, complimentjes te geven en aardig te zijn. 

Mensen met alzheimer kunnen vaak nog maar weinig dingen zelfstandig. Toch ervaren mensen met alzheimer veel welzijn als ze de regie over hun eigen leven kunnen behouden.

 Het zelf kunnen bepalen van bepaalde zaken zoals: wat voor kleding trek ik aan, hoe laat ga ik naar bed , hoe laat sta ik op en aan welke activiteit wil ik die dag meedoen, geeft de mensen het gevoel dat hun mening ertoe doet.

Ons personeel is erg betrokken en doen iedere dag hun best om een huiselijke sfeer te creëren en onze mensen zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen.

Stukje geschiedenis

Ouderenlandgoed Grootenhout is vandaag de dag een plek waar ruim 90 mensen thuis tegen zeggen. Echter zo is het niet begonnen. 

De bakermat van de zorgboerderij is al gelegd in januari 2004.

In die tijd kregen de moeder en de liefste tante van Noudje de ziekte van Alzheimer.

Een verblijf in het verpleeghuis was geen groot succes en samen besloten Doris en Noudje toen om beide dames in huis te nemen op hun grote woonboerderij. Samen met de kinderen die toen nog jong waren, en met hulp van heel veel lieve familieleden en vrienden hebben beide dames nog vijf jaar bij ons gewoond. Het was een hele mooie ervaring om samen met het hele gezin deze taak te volbrengen. In 2009 zijn we gestart met een dagbeleving voor mensen met dementie en een half jaar later namen we de grote beslissing om ook mensen met dementie die geen familie waren bij ons in huis te nemen.

bottom of page